Ett prov till avklarat

Nu har jag gått ännu ett jaktprov på Dundret. Även den här gången skötte jag mig bra men hade oturen att inte hitta någon fågel. Därmed blev det ingen premiering. Jag undrar just om fåglarna har emigrerat från Gällivare kommun. Lite trist att det inte fanns så mycket fågel. Det var jättemånga hundar som inte kom för någon fågel. Men tre hundar i vårt parti hittade fågel och fick pris. Det var kul! Föret var inte det allra bästa. Mot slutet i mitt sista släpp simmade jag bokstavligt talat i den mjuka och blöta snön. Jobbigt som tusan.

Nåväl både matte och jag är nöjda med vår jaktprovsdebut. Nu kommer vi att ladda upp under sommaren för höstens prov.

image81
Alright! Nu är jag redo för att ta mig an Dundrets marker.


image82
Härlig utsikt över Gällivare.


image83
Lite hundsnack mellan partideltagarna.

image84
Syster Asta poserar med Gällivare stad i bakgrunden.


image85
Jissus så brant det blev här.

Mys med matte

Det är mysigt att krypa upp i mattes knä och slappa. Här har vi båda en rätt skön stil. Matte ser ut som ett slitet troll och jag, ja jag bara myser. Shit, först nu ser jag hur många fläckar jag har under magen. Jag liknar ju en sån där, vad heter de nu, dalmatin eller nått.

image80

Jag har tagit det lugnt och vilat upp mig efter provet i helgen. Man måste ju ladda om batterierna. Hörde matte nämna att det är läge för en tur ut i skogen så fort hon rekat var husse har lagt sina stavar. Hon har nämligen lyckats knäcka en av sina. Det blir med andra ord mer träning och förhoppningsvis lite fågelkontakter.

Ciao!


Vilket roligt jaktprov det var

Vilket äventyr det var, mitt allra första jaktprov. Vi har varit i Gällivare på Dundret och gått fjällprov. Jag och syster Asta. Tidigt i går morse samlades vi ett gäng hundar och förare vid Dundrets anläggning. Matte höll på att få spader när det visade sig att vi skulle åka i liften upp i backen. Det var en smått skrämmande upplevelse, men upp tog vi oss.

Jag hade fått startnummer 1. Så jag fick börja direkt tillsammans med en annan settertjej. Det var lite nervös men samtidigt skitkul. Sen fick jag gå ett par släpp till under dagen. Dessvärre kom vi aldrig på någon fårgel så det blev ingen premiering. Men vi fick fin kritik av domaren så matte är helnöjd med våra/mina prestationer.

Här kommer lite bilder från gårdagen.

image73
Jaha ja! Hur kul var det här på en skala!
Matte provar vindsäcken som man ska krypa ner i när man stannar för att fika.


image74
Alla samlade innan provet startar. Syster Asta och
Uffe är närmast kameran.


image75
Det här var hur roligt som helst. Jag vill gå fler prov!

image76
Se där. Den där knasiga säcken/påsen var inte så tokig
trots allt. Riktigt mysigt att krypa ner i och vila.


image77
Några av partideltagarna står och kikar på de som är
ute i ett släpp.


image78
En rätt schysst bild på en schysst hund
- om jag får säga det själv!


image79
Men hallå Asta! Du missar ju allt det roliga! Syster tog tillfälle
till en tupplur i väntan på att hon skulle få gå ett släpp.


Nu ska jag själv krypa ner i matte och husse säng och drömma mig tillbaka till Dundrets vita vidder och planera inför nästa jaktprov.


Nu blir det fler foton

Äntligen har matte fått sig en ny kamera. Så nu kommer det att bli betydligt fler bilder i bloggen. Förhoppningsvis kommer även inläggen att bli lite mer frekventa. Den senaste tiden har vi haft fullt upp med träningen inför jaktprovet, som för övrigt går av stapeln nu i helgen. Jag känner mig lite nervös, men det är nog ingenting om man tittar på matte. Men hur det än kommer att gå så tar jag det för vad det är. Det är min allra första gång på jaktprov. Jag har ingen rutin, vet inte hur det går till. Men man lär sig ideligen.

Vi gör annat än att träna. Det blir en och annan skidtur i skogen med matte. Vi har ju faktiskt full vinter än. Men matte säger att hon börjar bli less den eftersom vi inte har haft så många soliga härliga vårvinter-dagar som vi normalt brukar.

image71

Håll gärna en tumme eller två för mig i helgen!

Jag lever ...

Jag lever, jag lovar! Tänkte om någon undrat om jag bosatt mig i fjällen. Men så är inte fallet. Det var en trevlig påsk i husvagnen. Mycket folk och hundar på campingen som jag minglat med och spanat in. Såg en så snygg pojksetter men matte passade på mig och sa att det var för tidigt för mig att börja springa efter pojkar. *Taskmört*

Det blev några skidturer, promendarer och slappande i den sköna sängen i husvagnen. Och roligast var nog att få öppna mitt alldeles egna påskägg.

Vad har hänt annars då sen sist? Tja, jag och matte har varit i fjällen och tränat tillsammans med Uffe och syrran Asta samt faster Nina. Det var hur kul som helst. Den här gången blev det flera fågelsituationer. Är det något som jag måste öva mycket på så är det just hur jag ska agera när jag kommer på fågel. Jag vet hur jag ska göra, men när det väl gäller så blir jag ju så förbenat sugen på att springa i kapp de fjäderbeklädda läckerheterna.

Men trots att jag rusade vid ett tillfälle så var matte helnöjd med mina prestationer den dagen. Mitt sök hade förbättrats avsevärt och jag har mycket bättre kontakt med matte. Hon var desto mer deppig, och det är jag med, att hon lyckades med konststycket att tappa sin digitalkamera på fjället. Nedrans matte! Hon som hade fotat så många fina och roliga bilder på oss jyckar när vi jobbade.

Jaktproven närmar sig med stormsteg. Inte nu till helgen, men nästa så ska jag och syrran iväg för att för första gången ställa upp i ett fjällprov. Huga, jag är rejält nervös.

Tack och hej leverpastej.

RSS 2.0