Några bilder från jakten

Efter två härliga jaktdagar på fjället har vi kommit hem. Jag och släktskapet (mamma Kylie, faster Nina och syster Asta) har fått springa på de härliga vidderna på fjället. Tyvärr var det inte så gott om de vita fjäderbeklädda varelserna på fjället, men kul har det varit. Jag har fått träna på mitt sök och fått en stor dos motion. Jag längtar redan tillbaka.

Här kommer ett par bilder som utlovat:


Från vänster: Syster Asta, mamma Kylie, Faster Nina
och så jag poserar.Full fart! Nu ska fåglarna hittas.


Hur härligt är det inte att få springa på det här vidderna!?!Tjusiga jag vid en bäck. :-)


Tar mig en liten törstsläckare.


Fler bilder från jakten hittar ni på mattes sida.


Kort rapport från fjällen

Hej alla vänner både fyrbenta och tvåbenta! Nu är jag äntligen i fjällen och jagar ripa. Attans så kul det är, som man har laddat inför det här. I dag har det tyvärr pissregnat utan dess like men några timmar på kalfjället blev det. Någon ripa fick jag inte syn på, däremot några småtrastar. Matte blev inte så där värst road när jag försökte jaga ifatt en trast. *tråkmatte* Men det är ju inte så lätt att låta bli när man är lite småfrustrerad när man inte har hittat någon ripa.

Jag håller alla tassar och tår för att vi får bättre väder i morgon och massor mer fågelkontakter med de vitbevingade fåglarna.

Bilder från fjällturen kommer senare. Matte hade inte upp kameran så mycket i dag eftersom det regnade mest hela tiden.

Adios amigos! 


Snart startar jakten!

Nu är det snart bara en vecka kvar tills årets fågeljakt drar igång. Jag längtar så att jag håller på att krevera att få åka iväg till fjällen. Det är ju så härligt att få springa på de stora vidderna på fjället. Hoppas att vi hittar många fåglar.

Matte och jag har tränat ganska intensivt den sista tiden. Mycket stadgeträning och att jag ska vara lugn vid uppflog har tränats i voljären. I kväll har jag träffat rapphöns. Det var ena roliga små fåglar. Förutom jaktträning så har det blivit en hel del motionsträning i skogen. Jag har blivit en hejare på springa i springern på cykeln. Matte får stå på bromsen ganska ofta, för jag är en fartig tjej som älskar när det går undan så att öronen fladdrar i vinden.


Trött men glad efter ett träningspass.

Hasta La Vista!

RSS 2.0