Liiigggg - kan tränas på olika sätt

Shit så sur jag blev på morgonen när matte talar om för mig att det är alldeles för varmt och klibbsnöigt för att vi skulle kunna åka skidor. Och jag som hade sett fram emot det när matte var ledig och allt. I stället går hon och lägger sig i soffan där slocknar hon inom loppet av bara ett par minuter. *Tråkmatte*

Nåväl, jag gjorde henne sällskap. Här är en av mina sköna sovställningar. I just love soffan! *hehe*

image44
Det här är också ett sätt att träna på ligg-kommandot.

När matte äntligen fick häcken ur soffan så skulle vi gå ut. Hoppades givetvis på att det skulle bli något roligt på schemat. Men i stället blev det liggträning ute på gården. Matte börjar känna av nerverna och vara lite så där smånojig inför jaktprovet som vi ska gå till våren. Då gäller det att jag lägger mig på mattes kommando vid en eventuell fågelsituation. Förstår inte varför hon inte litar på mig! Klart som fanken att jag stannar om det nu skulle vara så att en fågel flyger upp. Eller!?! Lite sugen blir man juh på att gå efter. Men men. Träning ger färdighet.

Till helgen skulle det visst vara någon slags träningsträff för valpköparna på kenneln. Tror vi ska dit då! Det ska bli kul att träffa lite kompisar och träna tillsammans.

Matte har precis bäddat rent i sängen. Hon tyckte jag var i vägen. Jag som bara skulle hjälpa henne att dra till lakanet. I bland har de tvåfotade lite svårt att förstå ens avsikter.

Trevlig kväll!

Träningspass i Finnliden

Phu, nu har jag och matte varit på kenneln i Finnliden och tränat lite vardagslydnad. Kul var det men lite jobbigt. Tränade inkallning, liggkommando, apport, utställning och annat smått och gott.

Tränade tillsammans med lillparveln Melba. Vilken sötnos hon är. En go och glad liten tjej. Trevligt temperament. Henne kommer jag nog att bli bra kompis med.

I kväll blir det till att slappa i soffan. Matte pratar om någon premiär av nått dansprogram hon ska se. Då passar det ypperligt för mig att inta ryggläge och softa lite grann. Är inte så där värst brydd egentligen vad som visas på tv:n, så länge jag får ligga där jag vill. *hehe*

Trevlig fredag!

Snaskiga detaljer

Ett tag sen sist. Har inte haft så mycket att skriva om. Det har varit ett par vardagliga dagar utan större incidenter. Jag har dragit framför skidorna, sovit, ätit, tränat, sovit lite mer och goats med matte.

Kan berätta om en lite privat grej som hände i går. Har hört att folk och jyckar i allmänhet gillar snaskiga detaljer ibland. *hehe* Lite pinigt är det. Men okej, jag berättar väl då. Jag blev lika förvånad som matte när jag skulle göra mina kvällsbehov i går kväll. Skyndade mig ut och när jag sätter mig för att göra nummer två, ja ni vet vilket behov det är. Så pinkar jag samtidigt. Matte trodde jag var lös i magen. Det lät visst så. Men jag gjorde båda behoven samtidigt. Jag var tvungen kasta ett öga mot bakdelen för att se vad som hände.

Här snackar vi effektiv rastning. Det är något att skvallra om i hundgården det!

Tjingeling!


En slags nyårskrönika

God fortsättning på det nya året! Jul- och nyårsfirandet har gått galant. Jag är dock lite småsur att jag inte fick det där stora smaskiga benet som jag hade önskat mig.

I dag är det exakt ett år sedan mitt flyttlass gick till familjen Johansen-Lindkvist och jag har därför tänkt bjuda på en bild och textsammanfattning över mitt första år.

image32

Den 3 januari packade jag tandborsten och satte mig min nya familjs bil. Visste inte var eller hur långt jag skulle åka. Gissa om jag blev glad när det visade sig att jag endast skulle flytta cirka en mil från mamma och kenneln. Det kändes betryggande på något sätt. Jag välkomnades av en gammal border collie-tant i mitt nya hem. Tycker faktiskt så här i efterhand att hon var lite småsur. Men det var ju bara tills man lärde känna henne. Nu är hon en riktig mentor för mig. Ganska fort hade jag slagit mig till ro och det var dags att börja utforska den stora vida världen tillsammans med min nya matte och husse.

image33

När man är en liten tik och det är en massa minusgrader och djupt kallt snötäcke, så finns det en smärre risk att man kan drabbas av problem med kisseriet. Så därför fick jag inte vara ute så länge och busa i snön. Vi gjorde därför korta busstunder i skogen när vi var ute. Men en liten fröken som jag var, blev ganska fort trött. Då var det mysigt att kura ner sig i soffan och gosa lite grann. Här myser jag med lillhusse.

image34

Mars och den härliga vårsolen har börjat värma oss. Här är jag och matte ute på en av våra många roliga skogspromenader. Jag var ruskigt svår att få fast på bild eftersom jag hade så mycket spring i benen. Vi tränar inkallning för fullt. Det här var en rolig månad. Vi åkte även upp till fjällen ett par gånger. Det var spännande.

image35

Nu är det ännu varmare ute och jag har vuxit en hel del. På bilden busar jag och lillhusse i fjällen där vi spenderade påsken. Jag minns än i dag hur kul jag tyckte det var att få åka skoterpulka upp på fjälltopparna, där fick jag sen busa tills tungan släpade i backen.

image36

I slutet av maj var det dags för min premiär i utställningsringen. SNFK (södra norrbottens fågelhundsklubb) anordnade en utställning för fågelhundar i Öjebyn. Vi var fyra valpar som startade i valpklass. Jag och mina två systrar Asta och Alicia kammade hem de tre första platserna. Jag blev trea. Faster Nina vann BIS:et och blev etta. . Det ni! Gissa om jag var stolt. Vi var många släktningar som hade samlats för att visa upp våra bästa sidor. På bilden ser ni min pappa Lord i mitten.

image37

Den ljuva sommaren började med en lång promenad upp på fjället tillsammans med matte och Fly. Så kul det var. Jag stötte upp mina två första ripor och gissa om det satte fart på jaktnerverna. Hujedamej! Matte hade fullt upp med att förklara för mig att man minsann inte ska springa efter dem. Den här månaden tar jag mitt livs första dopp i en sjö. Gahh! Så kallt det var, men lite småkul samtidigt. Det blev flera bad under sommarmånaderna som gick.

image38

Det roligaste minnet jag har från Juli månad är valpträffen som kenneln anordnade för alla deras valpköpare och valpar. Två dagar fylld av roliga aktiviteter och god mat. Det tokigaste och roligaste inslaget var nog när vi delades upp i två lag och skulle tävla i agility. Något som ingen av oss jyckar hade testat tidigare. Det var tunnlar, hinder, gungbrädor och däck som skulle klaras av. Efter många skratt och roliga stilar stod det lag som jag var med i som slutsegrare.

image39

Efter mycket jaktträning under sommaren var det äntligen dags för fågeljaktspremiären i augusti. Det var hur roligt som helst att få jaga "skarpt". Både jag och matte var nöjda med min prestation. Lite trist att jag inte hittade någon fågel. Här sitter jag och matte och vilar oss efter ett par lyckade släpp på fjället Tjidjak. Med på många av våra jaktturer under hösten var Kicki och Uffe från kenneln tillsammans med syster Asta, faster Nina, mamma Kylie och tant Kakan. Vi hade många roliga dagar.

image40

Matte och husse jagar inte bara fågel de jagar de stora bruna sakerna som tydligen kallas för älg. Här är jag med på en älgjaktstur. Det är nästan inga löv kvar i träden. Älgjakt är visserligen småkul men gud så trist när man måste vara så himla tyst hela tiden. Nä, tacka vet jag fågeljakt där det är lite fart och action.

image41

Under oktobermånad byggde husse klart vår nya fina hundgård med tillhörande hundhus. På bilden inviger jag utbyggnaden och synar den i skarvarna. Det känns lite Kumla-anstalt över det hela. Men jag kommer garanterat att ha kul här de dagar matte är och jobbar.

image42

Snön kom som ett brev på posten redan i november. Jag blev stora damen den 9/11 när jag fyllde ett år. Nu var jag stor nog att få prova på att ha dragsele och dra framför skidorna. Det var något av det roligaste jag har gjort. Ännu kuligare blev det när lillhusse skulle prova ha mig framför sig. Hehe... han var lätt som en fluglort och gjorde flera snygga vurpor.

image43

December månad gav mig många nya upptäckter. Ta bara det här knasiga när de tvåbenta ställde en gran i vardagsrummet som de dessutom klädde med en massa kulor och glitter. I bland är de bra konstiga. Jag kom med det dumma förslaget att matte skulle hjälpa mig med att ta några julbilder på mig. Det skulle jag aldrig ha gjort. Jag fick en röd tomtemössa på huvudet och kliade som bara den. Hur lätt var det då att se så där sprudlande glad ut.

Ja, det var en kort sammanfattning av mitt första år. Det har varit ett roligt och händelserikt år som gett mig många minnen. Vi har tränat, lekt, och upptäckt mycket tillsammans.

Gott Nytt År!!

RSS 2.0