Jag vann!

Vilken dag det har varit i dag! Jag och matte har varit på SNFK:s utställning. Och det blev lyckat!
Jag vann unghundsklassen och fick CK sedan blev jag 3:e BÄSTA TIK. Gissa om matte blev glad!

image91
Tjusig rosett fick man också!

Natti natt!

Ny hobby - flugjakt

Oj, det är ett tag sedan jag skrev sist. Tiden går så fort. I helgen har jag varit i Finnliden där Kicki höll en ringträningskurs. Jag fick prova att springa lite med de andra hundarna som var där när jag ändå var på plats. Nu är det inte länge kvar innan det är dags att visa upp sig. Redan nästa helg är det skarpt läge. Då gäller det att man har de rätta stegen när man springer och att man kan stå och visa upp sina bästa sidor. Det kommer att bli spännande. 

 Annars så är det ganska lugnt på hemmafronten. Eller lugnt kanske är att ta i när man pratar setter. *he, he* Jag har fått en ny favoritsyssla - att stå för flugor. Skojja så roliga dom kan vara. Jag smyger mig fram, intar ett stramt stånd och sen exploderar jag i uppfloget. *s* Matte brukar bara skaka på huvudet. Hon uppskattar inte alltid när jakten förläggs i soffan och hon vill se tv.

image90
Usch! Ser ut som om jag har peruk.
Kanske är det så här jag ska se ut
på helgens utställning.

Ordningen återställd

I början av veckan packade matte sin väska för att åka och jobba - trodde jag! Hon sa till mig och Fly att vi skulle sköta oss och vara snälla för hon skulle vara borta några dagar. Jag försökte övertala henne att hon skulle ta med oss, men icke sa nicke. Nåväl, jag passade då på att ha lite kvalitetstid med husse och lillhusse under de dagar som matte var borta. Det har visserligen inte varit så pjåkigt att va med killarna i huset, men åh vad jag saknade mina och mattes mysstunder framför tvn i soffan.

Men så en kväll så klev matte in genom dörren igen. Sliten och trött var hon men jädrans så glad jag var. För att hon verkligen skulle se hur mycket jag hade saknat henne så höll jag mig nära henne hela kvällen. Lyckan var total. Nu är ordningen återställd här i huset.

I dag har matte gått omkring med en tjock toppeluva på skallen hela dagen. Hon har visst migrän stackarn. Men lite rolig ser hon ut. *hehe* Det är ju trots allt snart sommar, så det är ju som läge att stoppa bort mössan.

Tjingeling!

Ska settrar verkligen trimmas!?

Den här helgen är det inget jaktprov och det känns faktiskt riktigt skönt. Känner mig lite som tjuren Ferdinand. Man kan sitta och ta det lugnt under björken och lukta på det blöta gräset. I eftermiddags åkte jag och matte till Finnliden. Yes tänkte jag! Nu blir det något kul. Kanske lite träning eller annat spännande. Men min glädje byttes ganska snabbt mot ett "Å nej" när jag fick se trimbordet. Matte säger glad i hågen att jag ska trimmas inför vårens utställningar. Jahaja! Då var det dags för det också. Ingen rast igen ro som det heter.

Jag undrar om settrar verkligen ska trimmas!??!

image86
Blä för trimbord och saxar!
Men sitter man bara stilla så går det mycket fortare.


image87
Fast det var nog inte så tokigt i allafall att bli trimmad.
Titta bara så snygg jag blev!


Jag var inte ensam om att hamna på trimbordet. Hela settergänget fick inta det en efter en...

image88
Syster Asta.

image89
Mamma Kylie.

Och så faster Nina. Fast jag hann inte få någon bild på henne när hon poserade.
I morgon ska vi öva på att springa fint i ring. Låter lite kul. Lite som ringdans!


RSS 2.0