Apporteringstest

I dag har Stacie, Finnlidens Anastacia, avlagt godkänt apporteringstest.

/Elin

Löpning, badning och valpträff

Hallå!!

Alltså, nu är det helt galet här hemma. Både syrran Stacie och gamlingen Fly luktar väldigt smarrigt. Jag vet inte vad som händer med mig. Vissa stunder börjar mina tänder hacka och jag dreglar. Känns jättekonstigt! Matte har försökt förklara lite grann om det här med blommor och bin. Hon menar att jag är allt för ung för att ens tänka tanken. Hon avancerade och började prata om släktskap och det obraiga att göra det med syster.

Vaddå göra vad?!? Jaja, tids nog förstår jag vad dom menar med att tikarna löper...

Jag har haft ett par riktigt roliga dagar. I helgen var det dags för den stora valpträffen på kenneln i Finnliden. Wow, så kul att träffa alla hundarna. Speciellt roligt att få träffa syster från Arvidsjaur, Vilja. Henne har jag inte sett sedan vi var småvalpar. Brorsan Boss fanns också på plats för att delta i aktiviteterna.

Sen var det en massa springer spaniels och så några syskon till Stacie där. Vi fick göra en massa tokiga övningar/lekar tillsammans med våra ägare. Jag fick gå med husse eftersom matte var lektant. Det var roligt. Gissa om man var sliten på kvällskvisten. Jag kastade in handduken ganska tidigt och gick och la mig. Då passade de tvåbenta på att köra en kubbturnering.


Jag och husse i en knasig potatis-stafett. Visst ser nu hur road
jag ser ut.. Knasiga tvåbenta!


Häromdagen fick brudarna stanna hemma, pga löp, när jag åkte till badstranden tillsammans med matte, husse och lillhusse. På stranden var även Kicki och Uffe med alla sina hundar. Vi badade och hade hur kul som helst. Efter ett tag var det dags för mig att prova vattenapportering. Huh, så läskigt det var i början. Men ganska snabbt fattade jag galoppen och mot slutet ville jag inget annat än kasta mig ut i vattnet efter dummyn.


- Hjälp! Jag drunknar. Jag når inte botten ....


- Panik, vatten överallt. Shit, jag ser inget!


- Hmm.. Jag rädd?! Äh, vad är det för nått! *visslar* Jag sansade
mig efter ett tag och insåg att det inte var någon speciell
match att hämta dummyn.- Så där ja! Beröm i massor av matte innan avlämning!


Over and out!
/Boy


Kuliga dagar i fjällen

Hej hopp!!

Vi har varit ett par dagar i fjällen och haft semester! Det har varit kanonroligt. Ena dagen var jag och matte på stranden och kikade. Jag kastade mig hejdlöst ut i det blå vattnet. Brrrr! Så kallt det var, men rackarns roligt.

Annars har jag slappat, gått promenader och busat med gordon settertjejen Nova.


Kul med vatten!!

/Boy

Ännu en utställning

I dag har vi varit på SKK:s internationella utställning i Piteå. Med mig hade jag både Boy och Stacie. Boy blev 1:a med HP och slutade som BIM-valp för domaren Gunnar Norlin med följande kritik:

"Vackert huvud och uttryck. Maskulin. Bra hals och rygg. För åldern bra bröst. Mycket bra benstomme. Något rak fram, bra bak. Rör sig bra från sidan. Lite trång bak. Tilltalande lovande valp"

BIR:et sprang syster Blossa hem.

Därefter var det dags för systrarna Asta, Stacie och Alicia att inta ringen. Asta stod 2:a och Alicia 3 i klassen. Där placerade sig Stacie som etta med CK och slutade sedan som BÄSTA TIK-2 med CACIB för domaren Jochen H Eberhardt med följande kritik:

"Very nice bitch that deserves proper handling, nice head, excellent expression, correct mounth, excellent reach of neck, sufficently long ribcage, very nice bone and angle, summer coat, nice temperament".

Tack alla som var med för ännu en trevlig dag i ringen!

/Matte Elin


RSS 2.0