Livet leker

Tjena!!

Jag har varit ute på en liten skogstur med matte i dag. Förutom lite inkallningsövningar körde vi lite apportträning. Rackarns roligt är det!


Åh hej ...


... å hå! Livet leker minsann. Det här är hur kul som helst!

I kväll fick matte för sig att hon skulle "habituera" mig som hon så fint kallade det. Själv kan jag inte säga det ordet utan att vricka tungan. Efter mycket om och med blev jag väldigt "habitulererarad" - jag somnade nämligen till slut när matte rullade och bollade med en tennisboll framför mig. Gissa om jag kämpade emot tröttheten, in i det sista. Men det var bara att ta upp den vita flaggan och ge sig. men nästa gång, då får matte allt sitta längre än 1 timme och 10 minuter. *hehe*

/Boy

En fantastiskt rolig helg

Nu har jag smält mina intryck och kan konstatera att helgens fjällträningskurs i Arjeplog som jag och matte har varit på, har varit grymt bra. Den har visserligen varit väldigt intensiv och stundvis har min hjärna jobbat på högvarv. Men jag har lärt mig massor och det tror jag att matte också har.

Vi var totalt sju hundar som gick kursen. Det var jag, syster Asta, gordon settern Yrsa, irländaren Boss, pointern Rosie, engelska settern Milton och så pointerkillen Bosse. Ett glatt gäng som var dundersugna på att hitta fågel. Och gissa om vi blev heltända och överlyckliga när vi på söndagen hittade gott om fågel.


Här är vi allihopa. Visst hade vi härligt väder?! Foto: Fredrik
Hjälmsson, SNFK.Matte, jag, Uffe och syster Asta. I bakgrunden Anna och 
Boss. Foto: Fredrik Hjälmsson, SNFK.


Trött i kroppen men med ett leende på läpparna somnade jag igår kväll bredvid lillebrorsan, som inte alls förstod varför jag inte orkade busa.

/Stacie

I morgon åker jag på kurs

Matte håller på att packa dom roliga sakerna. Signalvästen, visselpipan, värmetäcke och gud vet allt. När de sakerna tas fram brukar det betyda att jag ska få jobba. Hörde dock att vi inte ska jaga den här gången, däremot ska vi åka till fjälls för att vara med i en fjällträningskurs. Det låter spännande.

Jag och 6 andra hundar ska lära oss det ena och det andra som man bör tänka på vid jakt.

Gissa om lillbrorsan är avis. Han förstår inte riktigt varför han och Fly måste stanna hemma. Jag tror han är lite småsur.


Lite småpurken ser han allt ut brorsan!

Tjingeling!
/Stacie


Läskig spruta

Huga! I morse hoppade jag glad i hågen in i bilen. Blev lite fundersam varför de stora kompisarna skulle stanna hemma. Men tänkte inte mer på det. Sen svänger de tvåbenta in i Finnliden och hämtar upp syster Blossa och även springern Melba! Vad tusan ska vi göra?! förhoppningarna var stora.

Till slut stannade vi till vid en stor byggnad. När vi kom in där luktade det ganska konstigt och det var ett par andra hundar där. Hmmm....

Efter lite väntan fick jag gå in först i ett rum. Där var det en söt tjej som gullade med mig. Och sen utan någon som helst förvarning sticker hon en spruta i mitt nackskinn! AJJJ!! Det roliga tog fort slut. Jag vill inte tillbaka dit igen. Efteråt var det Blossas tur att få ett stick.

Smärtan gick fort över och jag har fått höra att man måste ta sådana där vaccineringssprutor annars kan man bli sjuk.


Även plasttuppar går att apportera!

Hejdå lilltå!
/Boy

RSS 2.0