Härliga dagar på fjället

Nu har vi varit ett par dagar i husvagnen i fjällen. I går gjorde vi en tur ut på fjället. Vi såg inte många fåglar under dagens tur. Inte förräns vi var på väg hemåt. Då tog Boy ett stramt stånd nere i skogen. Jag gick upp och reste honom. En stor flock tjädrar lättar. Boy är komplett lugn och sätter sig. När jag går fram emot honom lättar nästa flock tjädrar. Totalt var det 9 tjädrar som flög och en rackare som löpte längs marken.

Jag var riktigt nöjd efter det fina fågelarbetet.


Myspys.Vy mot Guijaure.


Boy har tagit stånd.

I dag har vi varit på ett annat område och gott. I dag har fågeln riktigt lyst med sin frånvaro. Vi hoppas vi får se mer dun i morgon. :-)

/Elin

Nära nu

Nu är det inte länge kvar innan årets jaktsäsong drar igång. Den närmsta tiden kommer fokus att läggas på Boy. Stacie har nämligen börjat löpa så hon får ta det lite lugnt hos Kicki medan vi är uppe i fjällen den första svängen.
Vi hoppas givetvis på fina jaktdagar med många fågelsituationer.

Den här Hälge-strippen stämmer in på settrarna i huset:Jag och Boy har kommit med i kvalet till Fjällpokalen som går av stapeln nästa vecka. Kommer att bli spännande. Jag hoppas att jag kan få mina tävlingsnerver i balans innan det bär av. Nervositeten förs direkt över till hunden, vilket inte alltid är bra. Vi får se hur det kommer att gå.

Skitjakt på er alla!
/Elin


RSS 2.0