Prov i Ammarnäs

Hej!

I går var vi i Ammarnäs på SSK:s huvudprov. Startade Boy i UKL men det gick inte så bra. Han var grymt taggad för dagen och gick ut hårt i första släppet. Gjorde flera fina slag innan han drog iväg över vidderna på ett stort sök, jag kallade in honom och satte honom. Trodde tiden var ute. Men domaren sa att vi hade två minuter kvar av släppet så jag skickade ut honom igen. Han var redan då så taggad så han drog iväg igen på ett stort sök, men den här gången kom han inte tillbaka i rätt tid. Han var borta alldeles för länge så han utgick.


Boy funderar om det inte är hans tur snart att få springa.Ammarnäsfjällen bjöd på vida vidder där det var lätt att springa för en taggad hund. :-)


Senare på kvällen var det dags för utställning. Det var Boys premiär i jaktklassen, men jag kände direkt när jag skulle börja springa med honom att han inte sprang rent. Han haltade en aning och var allmänt motvillig i sina steg. Domaren gav honom fin kritik men eftersom han haltade fick han KEP.

Jag misstänker att han sträckte sig under sin rush. Eller att musklerna fick sig en törn när hans partner, en tik, kom springandes i en väldans fart rakt in i sidan på honom under släppet. Tiken tjöt till rejält, men Boy brydde sig inte.

Det var med andra ord ingen direkt bra dag, men det är bara att gå vidare och ladda om batterierna inför kommande utmaningar.

Stort grattis till Uffe som på utställningen vann UKL med Blossa samt blev 3-BT. Grattis även till Stefan och Johanna vars Vilda fick cert och stod som 2-BT. Stort grattis till Mia och Flax som blev BIM


Syskonen Boy och Blossa är slitna efter en lång dag med både jaktprov och utställning.


/Elin

Massor med träning och jakt

Dagarna går fort. Den senaste tiden har mycket tid gått åt till hundträning samt jakt i fjällvärlden. Efter att jag lyckades ta pris med Boy i kvalet till FP har jag blivit ännu mer sporrad och inspirerad att fortsätta kämpa med träningen inför kommande prov. Det är oerhört roligt att få något igen för allt man lägger ner.

I fredags åkte vi återigen upp till husvagn i fjällen för att jaga och träna. Lördagen bjöd på ett kanonväder med blå himmel och strålande sol. På förmiddagen var det nästan för varmt för både två- och fyrbenta. Boy, som gärna söker stort och då och då spränger fjäll, visade sig från sin bästa sida nere i skogslandskapet. Han gick som en gud i god kontakt och inte alls för stort. Övning ger färdighet som det heter. Vid en myr tog han ett stramt och fast stånd. Jag hade tänkt att vi skulle få fälla fågel för honom under kontrollerade former med långlina, så jag lät honom stå kvar ett bra tag medan Leffe knöt fast Stacie i ett träd intill samt ställde sig i skottposition. Själv gick jag upp bredvid grabben för att resa honom. Tyvärr visade det sig att ingen fågel var hemma. Förmodligen hade någon tjäder nyss suttit där tidigare. *typiskt*Vi fortsatte vår tur med att ta oss upp på höjden för att se om vi skulle hitta någon ripa. Vid en myrkant hojtar Leffe till mig att jag ska komma och se på ett spår. När jag får se det får jag rejäl björnfrossa. I gräset fanns ett stort avtryck med tydliga spår efter björnens klor. Att det var väldigt färskt gick inte att ta miste på eftersom gräset fortfarande låg nere. I samma veva fick jag en signal på Astron som visade att Boy satt inte allt för långt borta. Jag gick dit och ser att han helt enkelt har satt sig på stället och vägrar gå därifrån förräns jag hämtar honom. Leffe blev het och ville gärna få en skymt av björnen, själv valde jag att ta en annan väg för att slippa stöta ihop med nalle.

I slutet av den här veckan bär det av uppåt igen för att träna inför nästkommande helgs prov i Ammarnäs.
/Elin

Pris på jaktprov

I dag har jag startat Boy i kvalet till Fjällpokalen. Han fick i dag ett 3:e pris i UKL.


Finnlidens Beach Boy "Boy" fick i dag ett 3:e pris i kvalet till Fjällpokalen (UKL).

/Elin

RSS 2.0