Massor med träning och jakt

Dagarna går fort. Den senaste tiden har mycket tid gått åt till hundträning samt jakt i fjällvärlden. Efter att jag lyckades ta pris med Boy i kvalet till FP har jag blivit ännu mer sporrad och inspirerad att fortsätta kämpa med träningen inför kommande prov. Det är oerhört roligt att få något igen för allt man lägger ner.

I fredags åkte vi återigen upp till husvagn i fjällen för att jaga och träna. Lördagen bjöd på ett kanonväder med blå himmel och strålande sol. På förmiddagen var det nästan för varmt för både två- och fyrbenta. Boy, som gärna söker stort och då och då spränger fjäll, visade sig från sin bästa sida nere i skogslandskapet. Han gick som en gud i god kontakt och inte alls för stort. Övning ger färdighet som det heter. Vid en myr tog han ett stramt och fast stånd. Jag hade tänkt att vi skulle få fälla fågel för honom under kontrollerade former med långlina, så jag lät honom stå kvar ett bra tag medan Leffe knöt fast Stacie i ett träd intill samt ställde sig i skottposition. Själv gick jag upp bredvid grabben för att resa honom. Tyvärr visade det sig att ingen fågel var hemma. Förmodligen hade någon tjäder nyss suttit där tidigare. *typiskt*Vi fortsatte vår tur med att ta oss upp på höjden för att se om vi skulle hitta någon ripa. Vid en myrkant hojtar Leffe till mig att jag ska komma och se på ett spår. När jag får se det får jag rejäl björnfrossa. I gräset fanns ett stort avtryck med tydliga spår efter björnens klor. Att det var väldigt färskt gick inte att ta miste på eftersom gräset fortfarande låg nere. I samma veva fick jag en signal på Astron som visade att Boy satt inte allt för långt borta. Jag gick dit och ser att han helt enkelt har satt sig på stället och vägrar gå därifrån förräns jag hämtar honom. Leffe blev het och ville gärna få en skymt av björnen, själv valde jag att ta en annan väg för att slippa stöta ihop med nalle.

I slutet av den här veckan bär det av uppåt igen för att träna inför nästkommande helgs prov i Ammarnäs.
/Elin

Kommentarer
Postat av: Ola

Hej ! Kul att Boy håller sig i skinnet ! Bra tänkt med att försöka fälla fågel för honom,det är jakthundar vi håller oss med och för dessa skall fågel i backen.Eller som en skåning så träffande påpekade:"Det krävs mycket blod för att göra en Champion" Ha det bra ! /Ola o Ego-Boy

2010-09-16 @ 08:43:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0