BIM-valp

I lördags åkte jag över dagen till Gällivare tillsammans med Kicki, Uffe och Sara från kenneln. Jag ställde ut Boy och Stacie på "Midnattsolsutställningen". Boy blev BIM-valp med fin kritik av domaren Anna Törnlöv.

"Underbar valp. Mycket vackert huvud med fina linjer. Korrekt bett. Bra ögon. Välburna öron. Välformad bröstkorg. Välvinklad bak och fram. Korrekt pälskvalité. Utmärkta rörelser. Trevlig mentalitet. Vacker färg."


Stacie placerade sig som tvåa i klassen och även hon med fin kritik. Syster Asta vann och blev till slut BIR. Alicia, syster, blev trea. Boys syster Blossa blev BIR-valp. Stacie ingick även i uppfödargrupp och i stora finalen blev gruppen BIS 3 uppfödargrupp.

Det var kul att få träffa Stacies bror, Albert, som även han ställdes ut denna gång. Han har jag inte sett sedan han var liten. En jättefin kille med superflyt i stegen. Han vann sin klass med CK och slutade sen som BH-2 med R-Cacib.

Tack alla för en trevlig dag!

Tyvärr glömde jag be någon fota när jag var inne i ringen med hundarna.

Nu laddar vi om till helgens utställning som är i Piteå.
/Matte Elin


Härlig utställningshelg

I helgen har vi varit utställning i Vännäs. Jag och Stacie åkte ner tillsammans med Kicki, Jessica och Therese tidigt på lördagmorgon, före tuppen stigit upp vid 4-tiden.


Både springer och setter har ställts i helgen. På lördagen sprang Jessicas springerkille "Eddy" hem ett CERT. Grattis Jessica!


Finnlidens Anastacia "Stacie".

Söndagens utställning bjöd på ett sjujäkla väder med ösregn varvat med blåst och stundvis uppehåll. Men trots vädret var humöret på topp och det blev inte sämre när Stacie blev etta i öppenklasssen med CK och placerade sig som BÄSTA TIK och slutligen som BIR.

Domare: Carl Gunnar Stafberg
Kritik: "Liten tik med nätt feminimt huvud. Byggd på bra linjer. Välvinklat bakställ, markerat förbröst. Lite grund i bröstkorgen. Rör sig elegant. Bra päls"

En härlig dag med andra ord.
/Matte Elin


Jag är en hotellhund!

Hej på er!

Wow, vilken rolig helg jag har haft. tidigt som tusan på lördagsmorgonen tassade matte upp ur sängen och gjorde packade ut våra grejer i bilen. Tillsammans med Kicki, Jessica och Therese samt springrarna Kakan, Eddy, Folke, Fia och setterfaster Nina åkte vi ner till Vännäs och den internationella utställningen.

Efter lördagens utställning checkade vi in på hotell. Shit! Så mysigt. Det var allra första gången som jag var på ett hotell. Vilket lyx! Jag huserade ihop med matte och Jessica samt Eddy och Nina. Vi hade det hur mysigt som helst!


Jag och Nina myser i sängen tillsammans med matte.Eddy sträcker ut sig efter en dag på utställningsområdet.

På söndagen var det en lyckodag för oss i ringen. Mer om det får matte berätta! En sak är säkert - jag vill bo på hotell fler gånger!
/Stacie

Campingtur

Här kommer en liten lägesrapport. Det har varit tyst sedan sist. I helgen packades husvagnen och vi åkte iväg på en liten campingtur till en tjärn en bit hemifrån.

Det var inte alls dumt. Vi hundar myste och kopplade av till tusen.


Jag spejar efter sjöfågel!


Brorsan Boy filosoferar.


Tant Fly strosar omkring med Kevin och Emilia i hasorna.Inget undgår Boys näsa. Jag tror han käkar allt som går att käka!


På lördag bär det av tidigt som attans till Vännäs. Det är dags igen att äntra ringen. Den här gången är det bara jag och matte som åker. Boy är för liten så han får stanna hemma med husse.

/Stacie


RSS 2.0