Andra certet

I dag har vi varit i Kiruna på ÖNFK:s utställning. Boy vann jaktklassen, fick sitt andra cert på raken och placerade sig sedan som 3:e bästa hane för domare Marina Bengtsson.

Boys kritik:
En 2-årig hane av utmärkt typ. Maskulint och vackert huvud och utryck med mörka vackra ögon. Utmärkt över- och underlinje. Välutvecklad bröstkorg. Fina tassar. Rör sig med ett effektivt steg. Vacker päls och färg.

Läs mer och se bilder på: www.elinsite.com
/Elin

Tråkmatte

Vi hundar har det inte alltid så lätt. I dag är det en sån där dag då matte inte är så sugen på att göra sånt som vi vill. Vi gick en långpromenad på förmiddagen, men vi fyrbenta har varit grymt sugna på att få fara ut och "racea" lite mer i snön. Men hon hytter bara med näven och säger att vi ska gå och lägga oss. "Inte just nu, jag håller på att skapa en grej på webben". Är inte det typiskt lata ägare! Bara för att hon känner sig kreativ för stunden och har en massa måsten kan hon ju inte helt strunta i oss. Eller?!

Men jag vet ju precis hur man ska göra för att få hennes totala uppmärksamhet. Man går helt enkelt till henne säng och norpar en av mattes kuddar. Sen sätter man tänderna i ett av hörnen - och rycker till utav bara fan. Det om något får fart på henne. Hehe... Speciellt när lite av det där fluffiga innehållet kommer ut.


VA! Jag, har väl inte gjort något! Har du fel på synen, matte!!

Over and out!
Boy

4 årTiden går fort. I dag blir Stacie fyra år, det känns som om det var nyss som vi hämtade hem henne. :-)
/Elin

BIR och BIS

Vilken dag det blev på VBFK:s utställning för Boy. Först vinner han jaktklassen med CERT, blir bästa hane och sedan BIR. I bis-finalen vinner han BIS:et. Kan lugnt säga att glädjen var stor.
Domare var Bo Wallin som gav Boy följande kritik:

”Utmärkt huvud, lagom längd och utmärkta plan. Lång vacker hals, utmärkt överlinje och svans. Välkroppad, välvinklad, välgående. Utmärkta tassar, mycket bra hårlag. Utmärkt helhet.”J Finnlidens Beach Boy, BIS-1, VBFK:s utställning i Skellefteå 6/11-10.


Fler bilder finns på min sida: www.elinsite.com
/Elin


I'm alive

De här senaste veckorna har inte så värst mycket nytt hänt här i skogen. Jag och matte och de andra jyckarna i familjen har tränat en del.

Förra helgen packade jag väskan och följde med matte till Laisvallby där hon skulle bo för att gå en instruktionskurs hos Mattias Westerlund. Det var ingen kurs för mig direkt, men jag hängde med ändå. Det var kul att träffa andra hundar och så fick jag vara med på några praktiska övningar.

På lördag drar jag iväg till Skellefteå för att visa upp mig på VBFK:s utställning. Hoppas att domaren tycker om en filur som jag.


Visst syns det hur road jag är av husses påhitt att ha hans keps!!

Over and out!
/Boy

RSS 2.0