Ännu en dag i utställningsringen

I dag har vi varit och ställt settrarna på SKK nationella i Sjulnäs för domaren Mats Jonsson.

Även i dag fick vi bra resultat. Boy fick en 1:a och stod som tvåa i unghundsklassen. Kullbror Boss vann klassen med 1:a och HP. Grattis Agneta! Vilja, kullsyskon med Boy, blev tvåa med HP i unghundsklassen. Grattis Loella och stort grattis för BIR:et på Betsy.

Stacie fick 1:a och CK och blev till sist 3:e bästa tik. Syster Asta vann klassen med CK och placerade sig som 2:a bästa tik. Boys syster Blossa slog till även i dag och blev BIR samt BIG-2. Stort grattis till Uffe och Kicki!

Boys kritik
Bra huvud och uttryck. Utmärkt hals och rygg. Bra kropp, svans. Tillräckligt bröstkorg. Bra vinkel och benstomme. Goda rörelser.

Stacies kritik
Bra skalle kunde vara mer utfyllt i nospartiet. Ej helt torr hals. Mycket bra rygg, kors och svans. Bra bröstkorg och vinkel. Tillräcklig benstomme. Rör sig bra från sidan något brett fram. 

Än en gång stort tack till alla inblandade för en supertrevlig helg!
/Elin


Trevlig utställningsdag på Grans

I dag har vi varit på SNFK:s utställning på Grans. Vilken dag det blev för många av kullsyskonen.

Boy var först ut i unghundsklassen för domaren Göran Fasten tillsammans med brorsan Boss. Boy fick 1:a med CK, hamnade på andra plats i klassen och slutade sedan som 4:e bästa hane. Stort grattis till Boss som vann UKL-klassen med CK och som sedan blev 3:e bästa hane.


Boy. 


Boys kritik:
Maskulint välbyggt huvud, bra öron med bra behäng. Bra hals, utmärkt överlinje, utmärkt bröstkorg. Ordinärt vinklad med bra benstomme. Bra päls och behäng. Mycket bra rörelser.Boss.

Därefter var det dags för unghundstikarna, boys kullsystrar. Jag ställde Bessie åt Frucke. Vann klassen gjorde Uffe med Blossa som fick 1:a med CK, blev sedan BIR och vann sedan BIS:et. Stort grattis till Kicki och Uffe. Bessie fick 1:a med CK, hamnade på andra plats och blev sedan 4:e bästa tik, på tredje och fjärde plats med 1:or i unghundsklassen hamnade Pila och Eidi. Grattis till er alla!


Full fart på tikarna i unghundsklassen.


Sedan var det dags för öppenklassen för tikarna. Stacie fick en 1:a med Ck, stod som två i klassen och blev sedan 3:e bästa tik. Asta vann klassen med 1:a och CK blev sedan 2:a bästa tik, Alicia fick en 1:a och hamnade på tredje plats i klassen.Asta, Stacie och Alicia i öppenklassen.


Stacie.

Stacies kritik:
Välskuret vackert huvud. Torr bra hals, utmärkta linjer, välvinklad bak och öppen fram. Bra bröst, bra färg och behåring. Utmärkta rörelser.


Blossa.


Stort grattis till er alla och tack för en trevlig dag! Grattis även till Kicki och Uffe som blev BIS-uppfödare!
Nu tar vi nya tag i morgon!
/Elin

Bildkavalkad med mig i huvudrollen!

Tja! Matte säger ofta att jag är en ung herre med en stor härlig personlighet. Hon har fångat mig på bild när jag bara varit mig själv under vissa vardagliga situationer.

Så spänn fast bältena för här kommer ett gäng fräna bilder på coola jag!


Hmm. Ja, man skulle kunna tro att jag har en längtan efter att se ut
som ett får. Men det här är min favvopläd som jag ofta stoppar in huvudet i hålet som jag gjort!


En annan favoritpryl är kudden! Den är skitkul att leka med och sen när man blir lite sliten är det bara att knorra ihop sig på den och vila lite. Fiffigt va!


- Are you talking to me!?


Här gör jag min Darth Wader imitiation. Det enda som saknas är hjälmen!


Vem har sagt att jag är för stor för att
rymmas på köksstolen!?Min absoluta favoritplats att sova är på soffan! Skööönt!Jag får ofta höra att jag inte har helt normala sovställningar! Jag fattar inte vad de tvåbenta surrar om! Det är ju mysigt att ligga nära och sova.


Efter lite censur gick jag med på att lägga ut den här lazy-bilden.

Nu är jag inte enbart en slapp setter som bara ligger och sover. Jag är en grymt duktig jakthund också! Så det så.


Här står jag för fågel och matte är på väg fram för att slutföra situationen.

I morgon blir det allt annat än att sova för min del. Jag och syrran ska nämligen iväg på fågelhundsklubbens utställning. Det ska bli kul.
/Boy

RSS 2.0