Träning och prov

I helgen har vi varit i fjällen. I går hade vi en träningsdag där vi hittade igen ett flertal ripor. Fick till ett par riktigt bra fågelarbeten med Boy.

I dag var det dags för hans debut i ÖKL. Det gick väl si så där. Det var en rejält taggad herre som i första släpp gick på bra. En flock fjällripor lättade och flög högt ovanför hundarna, som inte la märke till dem. Däremot så luktade det enormt gott i varenda buske som fanns efter fåglarna.



I andra släpp slog Boy ner ett slag i den snåriga delen av björkskogen. Han blev borta ett par minuter och efter ett tag signalerar partnern att han står. Jag skidrar på tillsammans med domare. Ser inte till någon hund först. Jag går på åt fel håll tillsammans med domaren och de tre otrygga riporna lättar av vår åsyn och då kunde inte Boy hålla sig utan gick efter för långt för att bli godkänd. Hade kanske gått bättre om jag kommit upp på rätt sida av honom. Nåväl, bara att glömma och gå vidare. Är ändå rätt nöjd med dagen trots allt. han var som sagt var lite för mycket på hugget.

Mer om helgen och bilder kommer på www.elinsite.com inom kort.
/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0